fbpx

Țara în care emoțiile oamenilor vor fi „citite” imediat de camerele de pe stradă

O firmă din Rusia lucrează la un soft care identifică emoțiile trecătorilor de pe stradă. Astfel, în funcție de expresiile faciale, regimul lui Putin are ca scop să cunoască intențiile „mai mult sau mai puțin agresive” ale oamenilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În Moscova există deja un sistem vast de peste 150.000 de camere de supraveghere, legate la un program de identificare facială. Acest soft a fost realizat de o firmă locală, NTECH LAB, care acum vrea să meargă și mai departe. Astfel, Rusia dorește să combată criminalitatea.

NtechLab este un expert de renume mondial în soluții de recunoaștere facială alimentate de inteligență artificială și rețele neuronale. Compania are zeci de ingineri de top din lume care lucrează la soluții de recunoaștere facială.

În fiecare an, algoritmii NtechLab sunt testați în competiții internaționale împotriva unora dintre cele mai bune companii de recunoaștere facială și ajung pe primul loc.

Tehnologia FaceFind este prima în ceea ce privește viteza și precizia atunci când vine vorba de detectarea și identificarea persoanelor din fluxul video. Prezintă rezultate remarcabile chiar și în spații publice dens populate, deoarece este capabil să efectueze o căutare de fracțiune de secundă într-o bază de date de mai multe miliarde.

Compania rusească a primit 15 milioane de dolari pentru acest proiect și promite că îl va termina anul viitor. Menționăm că această idee a pornit de la o simplă aplicație de smartphone – numită FindFace, relatează AlephNews.

Articole asemănătoare

Back to top button