fbpx

Studenții străini din Marea Britanie vor putea rămâne acolo să muncească legal. Cât timp se vor putea afla acolo?

Începând de anul viitor, studenții străini care au învățat în Marea Britanie vor putea să lucreze în Anglia doi ani după absolvire, fără restricții privind tipul de muncă pe care aceștia îl vor putea exercita.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Există dovezi că studenţii internaţionali au un aport pozitiv în Marea Britanie, precum contribuţia financiară de 26 de miliarde de lire (29 de miliarde de euro), însă mult timp lipsa oportunităţilor pe piaţa muncii după terminarea studiilor ne-a plasat într-o situaţie dezavantajoasă în privinţa atragerii studenţilor”, a precizat Alistair Jarvis, directorul organizaţiei Universities UK, citat de Agerpres.

El susţine activitatea universităţilor britanice și e convins că această inițiativă va avantaja economia Marii Britanii.

„Măsura demonstrează „privirea internaţională” a noului Guvern care a promis să aplice un sistem de imigraţie pe puncte, similar celui Australian, care va da prioritate muncitorilor calificaţi”, menționează Priti Patel, ministrul de Interne.

Această decizie revine asupra măsurii adoptate în 2012 de ministrul de Interne de atunci, Theresa May, care îi obliga pe studenţii internaţionali să plece din ţară după terminarea studiilor universitare.

Autoare: Cristina Darii, stagiară

Articole asemănătoare

Back to top button