fbpx

Soluția medicilor din Marea Britanie pentru a scădea numărul de avorturi. „Anual, s-ar naște cu 8000 de copii mai mult”

Medicii din Marea Britanie au ajuns la concluzia că numărul avorturilor spontane poate fi redus la minim dacă femeilor cu antecedente de avort spontan li s-ar prescrie un anumit hormon în timpul următoarei sarcini.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Femeile cu antecedente de avort spontan, care se confruntă cu sângerări precoce în timpul sarcinii, ar putea beneficia de pe urma administrării de progesteron, potrivit experţilor, relatează home.bt.com.

Autoadministrarea de două ori pe zi a progesteronului poate influența instruirea femeilor, de la momentul primei sângerări precoce până în săptămâna a 16-a de sarcină, în vederea prevenirii avortului spontan. Progesteronul este secretat în mod natural de ovare şi placentă şi este vital pentru atingerea şi menţinerea sarcinilor sănătoase.

O echipă de experţi de la Universitatea din Birmingham şi Tommy National Center for Miscarriage din Marea Britanie au solicitat ca femeile cu grad ridicat de risc să primească acest hormon ca măsură standard din partea sistemului britanic de sănătate (NHS). Potrivit acestora, progesteronul poate creşte şansele femeilor de a avea un copil, ceea ce ar duce la creşterea cu 8450 a numărului de copii născuţi în Marea Britanie în fiecare an.

Din păcate, un procentaj de circa 20-25% dintre sarcini se încheie cu un avort spontan, cu impact major clinic şi psihologic asupra femeilor şi familiilor acestora.

Primul dintre studiile recente, publicat în American Journal of Obstetrics and Gynecology, examinează rezultatele a două studii clinice majore – „Promise” şi „Prism”.

Prima menționată a studiat cazurile a 836 de femei cu avorturi şi a constatat o rată a naşterilor de copii cu 3% mai mare în cazul administrării de progesteron, dar cu o incertitudine statistică substanţială.

„Prism” a studiat 4153 de femei care s-au prezentat cu sângerări precoce la 48 de spitale din Marea Britanie. S-a constatat o creştere cu 5% a numărului de copii născuţi în cazul celor cărora li s-a administrat progesteron şi care au avut anterior unul sau mai multe avorturi, comparativ cu femeile care au primit un placebo.

Cercetarea a fost finanţată de Institutul Naţional de Cercetări în Sănătate (NIHR) din Marea Britanie.

Articole asemănătoare

Back to top button