fbpx

Şeful Twitter, despre suspendarea contului lui Donald Trump: „Decizia e corectă, dar creează un precedent periculos”

Fondatorul şi şeful Twitter, Jack Dorsey, consideră că decizia de interzicere a lui Donald Trump de pe platformă este „cea corectă”, dar totuşi constituie un „eşec” şi „creează un precedent” pe care îl consideră „periculos”.

„Nu sărbătoresc şi nu mă simt mândru că a trebuit să-l interzicem pe @realDonaldTrump. Acesta este un eşec din partea noastră de a promova o conversaţie sănătoasă. După un avertisment clar că vom întreprinde această acţiune, am luat o decizie cu cele mai bune informaţii pe care le aveam pe baza ameninţărilor la adresa siguranţei fizice atât pe Twitter, cât şi în afara acestuia”, a scris Dorsey pe Twitter miercuri, 13 ianuarie.

Twitter i-a închis contul pe perioadă nedeterminată lui Donald Trump, după atacul asupra Capitoliului din urmă cu o săptămână.

Twitter a fost principalul canal de comunicare al miliardarului republican, pe care l-a folosit zilnic pentru a se adresa direct celor 88 de milioane de abonaţi ai săi, scrie Mediafax. De asemenea, a fost suspendat şi de Facebook, Snapchat, Twitch şi, de marţi, de YouTube, timp de o săptămână. „Stabileşte un precedent pe care îl consider periculos: puterea pe care o persoană sau o companie o are asupra unei părţi a conversaţiei publice globale”, mai spune Jack Dorsey.

Twitter a şters în acest weekend şi 70.000 de conturi afiliate la QAnon, o mişcare pro-Trump, implicată în asaltul asupra Capitoliului. Când Donald Trump a încercat vineri să reacşioneze după această măsură pe contul oficial POTUS (preşedintele Statelor Unite), în atenţia celor „75 de milioane de patrioţi” care l-au votat, mesajele sale au fost imediat eliminat de reţeaua socială. „Folosirea unui alt cont pentru a evita suspendarea este împotriva regulilor noastre,” a spus un purtător de cuvânt al companiei.

De asemenea, Facebook i-a interzis lui Trump să-şi folosească conturile, invocând intenţia acestuia de a „submina tranziţia paşnică şi legală a puterii”.

Trump s-a plâns că platformele de socializare exercită cenzura şi a sugerat că ar putea lansa o platformă concurentă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button