fbpx

Şeful Twitter, despre suspendarea contului lui Donald Trump: „Decizia e corectă, dar creează un precedent periculos”

Fondatorul şi şeful Twitter, Jack Dorsey, consideră că decizia de interzicere a lui Donald Trump de pe platformă este „cea corectă”, dar totuşi constituie un „eşec” şi „creează un precedent” pe care îl consideră „periculos”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu sărbătoresc şi nu mă simt mândru că a trebuit să-l interzicem pe @realDonaldTrump. Acesta este un eşec din partea noastră de a promova o conversaţie sănătoasă. După un avertisment clar că vom întreprinde această acţiune, am luat o decizie cu cele mai bune informaţii pe care le aveam pe baza ameninţărilor la adresa siguranţei fizice atât pe Twitter, cât şi în afara acestuia”, a scris Dorsey pe Twitter miercuri, 13 ianuarie.

Twitter i-a închis contul pe perioadă nedeterminată lui Donald Trump, după atacul asupra Capitoliului din urmă cu o săptămână.

Twitter a fost principalul canal de comunicare al miliardarului republican, pe care l-a folosit zilnic pentru a se adresa direct celor 88 de milioane de abonaţi ai săi, scrie Mediafax. De asemenea, a fost suspendat şi de Facebook, Snapchat, Twitch şi, de marţi, de YouTube, timp de o săptămână. „Stabileşte un precedent pe care îl consider periculos: puterea pe care o persoană sau o companie o are asupra unei părţi a conversaţiei publice globale”, mai spune Jack Dorsey.

Twitter a şters în acest weekend şi 70.000 de conturi afiliate la QAnon, o mişcare pro-Trump, implicată în asaltul asupra Capitoliului. Când Donald Trump a încercat vineri să reacşioneze după această măsură pe contul oficial POTUS (preşedintele Statelor Unite), în atenţia celor „75 de milioane de patrioţi” care l-au votat, mesajele sale au fost imediat eliminat de reţeaua socială. „Folosirea unui alt cont pentru a evita suspendarea este împotriva regulilor noastre,” a spus un purtător de cuvânt al companiei.

De asemenea, Facebook i-a interzis lui Trump să-şi folosească conturile, invocând intenţia acestuia de a „submina tranziţia paşnică şi legală a puterii”.

Trump s-a plâns că platformele de socializare exercită cenzura şi a sugerat că ar putea lansa o platformă concurentă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button