fbpx

Şeful mafiei siciliene a murit. „Ultimul naş” din Italia suferea de cancer

Şeful mafiei siciliene Matteo Messina Denaro a murit din motive medicale. Anterior, el a fost condamnat pentru numeroase infracţiuni, inclusiv pentru rolul său în planificarea asasinării unor procurori antimafia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Şeful mafiei siciliene Matteo Messina Denaro, care a fost arestat în ianuarie după ce s-a ascuns timp de 30 de ani, a murit, potrivit presei italiene citate de Sky News. În vârstă de 61 de ani, acesta suferea de cancer în momentul arestării sale.

Pe măsură ce starea sa s-a înrăutăţit în ultimele săptămâni, el a fost transferat la un spital din închisoarea de maximă securitate din centrul Italiei, scrie Mediafax.

Matteo Messina Denaro a fost condamnat pentru numeroase infracţiuni, inclusiv pentru rolul său în planificarea asasinării, în 1992, a procurorilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino. Crimele au şocat Italia şi au declanşat o campanie împotriva mafiei siciliene.

De asemenea, Matteo Messina Denaro a fost considerat responsabil pentru atentatele cu bombă din Roma, Florenţa şi Milano din 1993, soldate cu 10 morţi. De asemenea, a fost acuzat că a contribuit la răpirea lui Giuseppe Di Matteo, în vârstă de 12 ani, pentru a încerca să-l convingă pe tatăl băiatului să nu depună mărturie împotriva mafiei. Băiatul a fost reţinut timp de doi ani, apoi a fost ucis.

Supranumit de presa italiană „ultimul naş”, Messina Denaro a fost capturat în faţa unei clinici medicale private din capitala siciliană, Palermo, la 16 ianuarie.

Potrivit dosarelor medicale care au fost dezvăluite presei italiene, el a fost operat de cancer la colon în 2020 şi 2022 sub un nume fals.

Un medic de la clinica din Palermo a declarat pentru ziarul La Repubblica că starea de sănătate a lui Messina Denaro s-a înrăutăţit semnificativ în lunile care au precedat capturarea sa.

Articole asemănătoare

Back to top button