fbpx

Sancțiunile impuse bogaților Rusiei încep să dea roade. Superiahtul unui miliardar rus, confiscat în Germania

Autoritățile germane au confiscat iahtul miliardarului rus Alisher Usmanov, la două zile după ce Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva sa, transmite, citând trei surse neidentificate, Forbes. Iahtul, cu o lungime de aproape 160 de metri, este evaluat la 600 de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Nava se afla în șantierele navale din Hamburg din octombrie, pentru lucrări de reamenajare. Usmanov a cumpărat iahtul Dilbar în 2016, după ce a plătit 600 de milioane de dolari șantierului naval german Lürssen.

A fost nevoie de 52 de luni pentru construcția acestui superiaht. Constructorul vorbește despre unul dintre cele mai complexe iahturi create vreodată, în termeni de tehnologie și dimensiuni, scrie g4media.ro.

Cu o greutate de 15,917 tone, iahtul are un echipaj de 96 de oameni. Dilbar are cea mai mare piscină instalată vreodată pe un iaht, alături de două heliporturi, o saună și o sală de sport.

Usmanov deține participațiuni în gigantul minereurilor de fier și oțelului Metalloinvest, la Xiaomi, precum și în firme telecom sau mass media. A fost unul dintre primii investitori la Facebook și deține vaste active imobiliare în Occident. Usmanov nu a comentat sancțiunile europene care îl vizează și nici războiul din Ucraina, până în prezent.

Articole asemănătoare

Back to top button