fbpx

Rusia îndeamnă R. Moldova să se abțină de la acțiuni care dăunează relațiilor moldo-ruse. Interzicerea panglicii „Sf. Gheorghe” – o „îngrijorare profundă” pentru Moscova

Moscova îndeamnă Chișinăul să nu întreprindă acțiuni care ar putea afecta relațiile moldo-ruse. Declarația aparține reprezentantei oficiale a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit acesteia, declarațiile oficialilor moldoveni și inițiativele legislative cu privire la atributele și simbolurile rusești, provoacă „îngrijorare profundă”.

„La 14 aprilie, parlamentarii moldoveni au aprobat modificări la Codul contravențional, care introduc amenzi sau muncă silnică pentru folosirea atributelor și simbolurilor „agresiunii militare”, inclusiv „steaguri și panglici colorate, simboluri, insigne și alte semne similare”, la care „panglică bicoloră neagră și portocalie”, adică Sf. Gheorghe. Acum este așteptată semnarea acestor modificări de către președintele Republicii Moldova”, notează Zaharova.

Zaharova a reamintit promisiunile preelectorale ale președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, de a-și păstra dreptul de a sărbători ziua de 9 mai, precum și declarațiile repetate ale Chișinăului „despre angajamentul față de statutul neutru al Republicii Moldova, respectarea drepturilor și intereselor tuturor locuitorilor săi, parteneriat pragmatic și reciproc avantajos cu Rusia”.

Potrivit reprezentantei Ministerului Afacerilor Externe, ultimele inițiative legislative adoptate în Republica Moldova nu corespund acestor declarații.

„Toate acestea, desigur, afectează situația din Republica Moldova și atmosfera generală a relațiilor ruso-moldovenești. Sperăm că bunul simț va predomina în conducerea Republicii Moldova și partea moldovenească se va abține de la acțiuni care dăunează relațiilor cu Rusia”, subliniază Zaharova.

Articole asemănătoare

Back to top button