fbpx

Rusia expulzează ambasadorul Estoniei şi denunţă rusofobia Tallinnului

Rusia a anunţat luni că îl expulzează pe ambasadorul Estoniei, denunţând ‘rusofobia totală’ a Tallinnului, după expulzarea anterior în ianuarie a 21 de diplomaţi ruşi şi a altor angajaţi ai ambasadei ruse, relatează AFP şi Reuters, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ambasadorul Republicii Estonia trebuie să părăsească Rusia la 7 februarie 2023„, a transmis Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat, precizând că a redus nivelul relaţiilor diplomatice la însărcinaţii cu afaceri.

MAE rus a adăugat că măsura este o reacţie la decizia Estoniei de a reduce numărul angajaţilor ambasadei ruse din Tallinn.

„În ultimii ani, conducerea Estoniei a distrus intenţionat întreaga gamă de relaţii cu Rusia. Rusofobia totală, cultivarea ostilităţii faţă de ţara noastră a fost ridicată de Tallinn la rangul de politică de stat„, se mai menţionează în comunicat.

Cele trei ţări baltice – Estonia, Letonia şi Lituania – se numără printre membrii NATO care cer ferm Germaniei să livreze Ucrainei tancurile sale Leopard pentru a sprijini Kievul în faţa invaziei ruse.

Estonia s-a alăturat săptămâna trecută altor aliaţi ai Ucrainei în trimiterea de arme suplimentare.

Comentând reducerea legăturilor diplomatice, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe rus, Maria Zaharova, a declarat: „Regimul din Estonia a primit ce merită„.

Articole asemănătoare

Back to top button