fbpx

Regina Elisabeta a II-a avea un cod secret pentru întâlniri. Ce făcea echipa sa atunci când își scotea rujul din geantă

Regina Elisabeta a II-a era cunoscută pentru personalitatea sa puternică și avea obiceiul să își ascundă emoțiile. Atunci când voia să transmită anumite mesaje celor din jur, ea făcea mai multe gesturi pe care cei apropiați le cunoșteau și știau ce au de făcut. Fostul majordom al suveranei a dezvăluit ce însemna când aceasta scotea rujul din poșetă sau când își muta geanta de pe un braț pe altul, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ian Scott Hunter, fost majordom al Reginei, a povestit pentru BBC cum un simplu gest s-a transformat într-un cod secret al suveranei.

În 70 de ani de domnie, Regina Elisabeta a II-a a avut ocazia să participe la sute de vizite oficiale, gale și evenimente caritabile. Suverana a întâlnit, de asemenea, mulți șefi de stat, vedete și alte persoane publice în timpul domniei sale. Uneori a trebuit să facă față unor situații sociale delicate.

Pentru a ieși din momentele jenante (sau pur și simplu plictisitoare), suverana nu trebuia decât să facă un simplu gest pentru a-i avertiza pe însoțitorii ei că vrea să plece.

Astfel, a existat un cod secret foarte clar între suverană și cei care o însoțeau: când ea își scotea rujul din geantă însemna că voia să plece acasă. „Cred că există un principiu conform căruia femeile nu se machiază în public. Dar, Regina avea geanta într-o parte, își scotea rujul și se ruja fără oglindă. Ăsta era un semnal că era gata să plece”. Un gest simplu care i-a permis să plece rapid de la orice eveniment. „Imediat, doamnele care o însoțeau începeau să pregătească lucrurile și Regina se ridica. Totul era pregătit pentru plecare”, a adăugat Ian Scott Hunter.

Nu a fost singurul gest „secret” pe care se spune că l-ar fi folosit Regina pentru a transmite subtil mesaje, scrie 7sur7.be.

Când suverana își trecea geanta de pe un braț la altul însemna că voia să încheie o conversație în curs. Pentru a ieși dintr-o situație incomodă, regina Elisabeta a II-a își învârtea verigheta pe deget, iar atunci asistenții ei știau că trebuie să intervină.

Articole asemănătoare

Back to top button