fbpx

Record de imunizări în doar 24 de ore! Țara care a reușit să vaccineze 22 de milioane de persoane

India a raportat vineri, 17 septembrie, un număr record de 22,6 milioane de oameni imunizați anti-COVID 19 în doar 24 de ore. Mai multe state au organizat acțiuni speciale de vaccinare chiar de ziua premierului Narendra Modi, pentru „a-i face un cadou”, informează Libertatea, cu referire la Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul Sănătății din India a numit noul record zilnic de vaccinare anti-COVID un cadou pentru ziua de naștere a prim-ministrului Narendra Modi, care a împlinit 71 de ani și care a fost aspru criticat pentru creșterea dramatică a infecțiilor și deceselor din India în lunile aprilie și mai.

„Fiecare indian trebuie să fie mândru de numărul record de vaccinări de astăzi”, a scris Modi pe Twitter. „Să continuăm să stimulăm vaccinarea pentru a învinge COVID-19”, a adăugat el.

Cu 8,5 milioane mai mulți vaccinați față de vechiul record

Precedentul record zilnic de vaccinare din India s-a înregistrat pe 31 august, când au fost raportate 14,1 milioane de persoane imunizate. În ultima lună, media zilnică de imunizare a fost de șapte milioane de doze. India, care are o populație de 1,35 miliarde de oameni, a administrat peste 792 de milioane de doze de vaccinuri, cel mai mare număr după China. Până în prezent, au fost raportate mai mult de 33,38 milioane de cazuri de coronavirus și 444.248 de decese.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button