fbpx

Rapoarte: Rusia aduce trupe din Pacific și caută mercenari după ce ar fi pierdut 40% din unitățile militare

Rusia a pierdut 40% din unitățile implicate în invadarea Ucrainei, iar în prezent aduce trupe din flota Pacificului și caută mercenari, se arată în două rapoarte convergente ale Ucrainei și Marii Britanii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Conducerea militară rusă a aprobat „eliberarea timpurie” a cadeților pentru a putea fi aduși în războiul din Ucraina, susține armata ucraineană în raportul său zilnic, potrivit The Guardian, citat de stirileprotv.ro.

Documentul precizează că Rusia întâmpină dificultăți în furnizarea de muniție trupelor și „a pierdut 40% din unitățile implicate în operațiunile de pe teritoriul Ucrainei”.

„Cea mai gravă situație rămâne în zona Mariupol, unde inamicul încearcă să blocheze orașul din periferia de vest și de est”, au adăugat oficiali militari din statul major al forțelor armate ale Ucrainei.

Informațiile din raportul ucrainean converg cu cele furnizate de Ministerul Apărării din Marea Britanie, potrivit cărora Rusia caută din ce în ce mai mult să genereze trupe suplimentare pentru a-și consolida și înlocui pierderile de personal de pe frontul ucrainean.

Ca urmare a acestor pierderi, „este probabil ca Rusia să se străduiască să desfășoare operațiuni ofensive în fața rezistenței ucrainene susținute”.

Pierderile continue de personal vor îngreuna, de asemenea, eforturile Rusiei de a securiza teritoriul ocupat.

Rusia aduce trupe din est și caută mercenari sirieni

Potrivit britanicilor, Rusia redistribuie forțe de la mare distanță, precum districtele sale militare de est, flota Pacificului și Armenia.

De asemenea, caută din ce în ce mai mult să exploateze surse neregulate, cum ar fi companii militare private, mercenari sirieni sau din alte părți.

„Rusia va încerca probabil să folosească aceste forțe pentru a controla teritoriul capturat și pentru a-și elibera puterea de luptă pentru a reînnoi operațiunile ofensive blocate”, mai arată raportul ministerului britanic.

Articole asemănătoare

Back to top button