fbpx

Primul stat care va oferi elevelor absorbante gratuit. Autoritățile vor să contracareze abandonul școlar în rândul fetelor

Studiile arată ca în mai multe țări ale lumii fetele nu merg la școală în perioada menstruației, deoarece nu au bani pentru a-și procura produse de igienă intimă. Așadar, Noua Zeelandă este prima țară care va oferi adolescentelor gratuit absorbante și alte lucruri necesare în „perioada delicată”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit statisticilor, una din 10 adolescente din Noua Zeelandă nu merge la ore din cauza ciclului. Jacinda Ardern, prim-ministra neo-zeelandeză, afirmă că persoanele tinere nu ar trebui să aibă probleme în procesul educațional din cauza unui element normal în viața lor.

Așadar, prin oferirea produselor de igienă gratuită fetelor, Guvernul își propune să micșoreze abandonul școlar în rândul fetelor. Conform Mediafax, cu referire la CNN; pentru implementare proiectului, din bugetul public urmează a fi cheltuiți timp de trei ani circa 18 milioane de dolari.

De menționat este și faptul că, în toamna anului 2020, Scoţia a devenit prima ţară din lume care oferă femeilor produse de igienă intimă gratuite. Și marea Britanie încearcă să implementeze inițiative în acest sens, autoritățile micșorând cota TVA pentru produse destinate perioadei de menstruație.

Mai aproape de Republica Moldova, în România se dezbat idei similare, dar acestea sunt încă la etapa incipientă. Bunăoară, o asociație a lansat o petiție online și a cerut introducerea produselor de igienă intimă pentru adolescente în școli, iar documentul a fost susținut de circa 6000 de persoane.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button