fbpx

Prima şcoală subterană din Ucraina, construită la Harkiv. Câte unităţi de învăţământ au fost distruse şi avariate de la începutul invaziei

Prima şcoală subterană din Ucraina va fi construită în oraşul Harkov din nord-estul ţării, a declarat primarul Ihor Terejov, potrivit BBC. Ucraina afirmă că peste 360 de unităţi de învăţământ au fost distruse şi peste 3.000 au fost avariate de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în 2022, transmite News.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Un astfel de adăpost va permite miilor de copii să îşi continue educaţia în persoană în condiţii de siguranţă chiar şi în timpul ameninţărilor cu rachete”, a declarat el.

Luni, atacurile cu rachete au lovit din nou regiunea Harkov – un eveniment obişnuit. Ucraina afirmă că peste 360 de unităţi de învăţământ au fost distruse şi peste 3.000 au fost avariate de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în 2022.

Potrivit UNICEF, doar o treime dintre şcolarii ucraineni studiază în prezent în persoană, pe fondul continuării atacurilor mortale cu rachete şi drone ruseşti, precum şi a bombardamentelor. Mulţi dintre aceşti elevi au fost nevoiţi să urmeze cursurile în staţii de metrou subterane şi în alte adăposturi improvizate – adesea fără încălzire adecvată.

Săptămâna trecută, Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a UE a declarat că multe şcoli din cele 27 de state membre ale blocului comunitar se străduiesc să integreze copiii care au fugit din cauza războiului din Ucraina. Agenţia a precizat că, în prezent, există aproximativ 1,3 milioane de copii ucraineni în UE.

În postarea de duminică pe reţelele de socializare, primarul din Harkov a anunţat că „aici plănuim să construim prima şcoală subterană din Ucraina”. Terekhov a spus că şcoala „va îndeplini cele mai moderne cerinţe pentru clădirile de apărare” şi a subliniat că autorităţile oraşului „nu vor reduce cheltuielile educaţionale cu nicio grivnă [moneda ucraineană] în acest an sau anul viitor.

Articole asemănătoare

Back to top button