fbpx

Prima Doamnă a SUA şi-a cerut scuze după ce i-a comparat pe hispanici cu un fel de mâncare. „Nu suntem tacos”

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, şi-a cerut scuze marţi, 12 iulie, după ce a folosit o formulare neinspirată prin care i-a comparat pe hispanici cu „tacos”, un fel de mâncare mexicană foarte popular.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Prima Doamnă îşi cere scuze, cuvintele sale doreau doar să exprime admiraţia şi dragostea sa sinceră pentru comunitatea latino”, a explicat pe Twitter purtătorul de cuvânt a Primei Doamne a SUA, Michael LaRosa, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Într-un discurs susţinut luni în Texas, soţia preşedintelui american a lăudat „diversitatea” populaţiei americane de origine hispanică, „la fel de diferită ca «bodegas» din Bronx, la fel de frumoasă ca florile din Miami, la fel de unică precum tacos la micul dejun în San Antonio”, scrie Digi24.

Pe lângă comparaţia cu „tacos” (mâncare tradiţională mexicană, care constă din mici tortilla pe bază de porumb sau grâu, în care se pun diverse umpluturi şi care se pliază apoi, pentru a fi mâncate cu mâna – n.r.), care a stârnit imediat reacţii de respingere, Jill Biden a pronunţat greşit şi cuvântul „bodegas”.

„Nu suntem tacos”, a reacţionat Asociaţia Naţională a Jurnaliştilor Hispanici, cu sediul la Washington. „Nu ne reduceţi la stereotipuri”, a adăugat asociaţia.

Numeroşi deputaţi conservatori au criticat-o pe Jill Biden, apreciind că mass-media progresiste s-ar fi dezlănţuit dacă o astfel de gafă ar fi venit din tabăra republicană.

„Nu este de mirare că hispanicii fug din Partidul Democrat!”, a comentat Andy Biggs, deputat din statul Arizona.

Deplasarea lui Jill Biden în Texas avea ca obiectiv curtarea electoratului hispanic, tradiţional o componentă importantă a votului democrat. În decursul unui an, sprijinul pentru Joe Biden a scăzut de la 55% la 26% printre alegătorii de origine hispanică, potrivit unui recent sondaj Quinnipiac.

Articole asemănătoare

Back to top button