fbpx

Poliția poloneză a arestat un presupus spion rus. Ar fi încercat să facă conexiuni cu politicieni apropiați de Parlamentul European

Agenția poloneză de securitate internă l-a reținut pe Janusz N., un bărbat acuzat de spionaj în favoarea Rusiei. Anunțul a fost făcut joi de Procuratura Poloniei.

Anterior, a fost reținut și un presupus complice al individului. Oamenii legii bănuiesc că, potrivit unor indicații ai ofițerilor din cadrul serviciilor speciale ruse, Janusz N. ar fi încercat să creeze conexiuni cu politicieni polonezi apropiați de Parlamentul European.

Potrivit lor, bănuitul și-ar fi desfășurat activitatea nu doar în Polonia, dar și în alte țări ale Uniunii Europene. Printre acțiunile lui s-ar număra propaganda privind proiectele rusești și dezinformare, presupusul scop fiind slăbirea poziției Poloniei în UE.

Janusz N. a fost arestat pe 31 mai. În timpul perchezițiilor din locuința lui au fost ridicați bani în valută locală, echivalentul a circa 84.000 de dolari, dar și numeroasă tehnică pentru stocarea informației. Actualmente acesta se află în arest preventiv, însă dacă vina i se va demonstra, riscă 10 ani de pușcărie.

Articole asemănătoare

Back to top button