fbpx

Pfizer a cerut aprobarea pentru a treia doză de vaccin contra COVID-19. S-ar putea administra la șase luni după primul rapel

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat luni că analizează datele privind injectarea celei de-a treia doze de vaccin contra COVID-19, produs de Pfizer. Dacă măsura se va aproba, aceasta ar urma să fie administrată la șase luni după primul rapel.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Preparatul va putea fi utilizat pentru persoane care au împlinit 16 ani, conform libertatea.ro, cu referire la Reuters. Cele două companii farmaceutice au depus o cerere la EMA, iar autoritatea europeană urmează să analizeze și să evalueze datele, răspunsul final fiind așteptat în câteva săptămâni.

De menționat este că vineri și Moderna a cerut de la EMA aprobarea administrării celui de-al doilea rapel, de 50 de micrograme. Pe de altă parte, săptămâna trecută Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor susținea că nu există necesitate stringentă de implementare a măsurii pentru persoanele complet imunizate.

Totodată, Statele Unite se pregătesc deja să înceapă administrarea celei de-a treia doze. Principalul epidemiolog american, Anthony Fauci, afirma acum câteva zile că Autoritatea americană de reglementare a medicamentelor ar urma să aprobe în scurt timp utilizarea celei de-a treia doze de Pfizer.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button