fbpx

Patru persoane ar fi decedat după imunizare cu Sputnik V. Specialiștii ruși neagă legătură cu vaccinul

Patru persoane ar fi decedat în Rusia după imunizare cu Sputnik V. Specialiștii responsabili de vaccinare neagă legătura dintre administrarea serului și decese.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Trei dintre persoanele decedate aveau 51, 69 și 74 de ani, iar despre a patra nu ar exista informații. Cauzele oficiale ale deceselor sunt problemele cardiace, pulmonare și diabetul zaharat.

În același timp, alte șase persoane ar fi suferit reacții adverse severe, conform Deutsche Welle, care face referire la documente obținute de euobserver.com. Potrivit dosarelor citate, una dinte acestea are 25 de ani, iar printre simptomele raportate se numără amețeli, convulsii, dificultăți respiratorii, slăbiciuni și febră.

Jurnaliștii afirmă că datele le-au fost confirmate de Denis Luganov, virusolog în cadrul Institutului Gamaley, centru unde s-a creat vaccinul. „Am cerut informații și am primit răspuns. Nu este fake. Cazul a fost ivnestigat. Nu există legătură cu vaccinarea”, a comentat specialistul decesul femeii de 51 de ani.

„Monitorizăm în permanență siguranța vaccinurilor împotriva coronavirusului. De la începutul utilizării, nu am înregistrat niciun caz de deces rezultat din utilizarea vaccinurilor rusești, iar frecvența reacțiilor adverse nu depășește rata de 0,1%. Investigăm cu atenție fiecare caz de posibilă reacție adversă severă la persoanele vaccinate împotriva COVID-19″, le-a declarat jurnaliștilor EUobserver Alla Samoilova, șefa Agenției de Supraveghere a Asistenței Medicale din Rusia.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button