fbpx

Patriarhul Kirill al Rusiei îndeamnă femeile să evite avortul: „Dați copiii bisericii, îi creștem noi”

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, îndeamnă femeile să evite avortul pentru a se reduce criza demografică. El le propune să dea copiii instituțiilor Bisericii pentru a fi crescuți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii, şi noi vom face tot ce putem pentru a-l creşte şi a-l pune pe picioare. Noi acceptăm pe toată lumea, indiferent de religie şi cetăţenie”, a afirmat Patriarhul Kirill, citat de Novinite.

Cu această propunere, el doreşte să ajute la reducerea crizei demografice cu care se confruntă Rusia, scrie digi24.ro.

„Suntem o ţară mare şi trebuie să devenim mai mare”, a spus Patriarhul Kirill.

Anul trecut, populația Rusiei a scăzut cu o jumătate de milion până la 146,2 milioane, în mare parte din cauza deceselor cauzate de pandemie. Cifrele demografice din Rusia scad de ani de zile din cauza situației economice dificile a multor familii.

În paralel cu aceasta, a scăzut și numărul de avorturi înregistrate. În timp ce după prăbușirea Uniunii Sovietice în 1992 s-au făcut aproximativ 3,5 milioane de avorturi, numărul a scăzut la aproximativ jumătate de milion în 2020. Această evoluție este legată și de un acces mai facil la contraceptive.

Abia recent, președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre programe de ajutor financiar pentru familii, considerând că veniturile scăzute sunt un obstacol în calea nașterii mai multor copii.

Articole asemănătoare

Back to top button