fbpx

„Pas important în lupta împotriva pandemiei”. SUA a autorizat vaccinul Pfizer pentru adolescenții de 12-15 ani.

Responsabilii din SUA au autorizat vaccinul Pfizer contra COVID-19 pentru adolescenții de 12-15 ani. Anunțul a fost făcut de Agenţia americană pentru Medicamente (FDA).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, Canada a devenit prima țară care a luat o decizie similară. În același timp, autoritățile europene analizează actualmente implementarea acestei măsuri.

„Este un pas important în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Acţiunea de astăzi permite protejarea unei populații mai tinere împotriva COVID-19. Părinţii şi tutorii pot fi siguri că Agenţia a efectuat o analiză riguroasă şi detaliată a tuturor datelor disponibile”, a declarat, citată de Digi24,cu referire la AFP, Janet Woodcock, șefa interimară FDA.

Amintim că Pfizer a cerut autorităților din SUA să aprobe de urgență serul pentru adolescenții de 12-15 ani, după ce anunța că serul produs are eficiența de 100% și generează anticorpii la persoanele de vârsta indicată. Concluziile au fost elaborate în urma studiilor pe 2260 de voluntari din această categorie de vârstă. Reacțiile adverse sunt similare celor pe care le au și adulții: durere, febră, frisoane și oboseală, în special după a doua doză.

De menționat este că până vara ar urma să apară și rezultatele testelor efectuate pe micuții de 5-12 ani, iar până toamna – studiile referitoare la acțiunea preparatului asupra bebelușilor. Așadar, imediat ce la va obține, compania planifică să ceară autorizare și pentru aceste vaccinuri.

 

Articole asemănătoare

Back to top button