fbpx

O femeie a primit 43 de ani de închisoare pentru că a insultat monarhia din Thailanda

Conform legii thailandeze care protejează moharhia, oricine „defăimează, insultă sau ameninţă pe rege, regină, moştenitor sau regent” se poate confrunta cu 3 până la 15 ani de închisoare pentru fiecare acuzaţie. Femeia, ai cărei avocaţi au identificat-o doar cu prenumele ei, Anchan, a fost găsită vinovată pentru 29 de acuzaţii de încălcare a legii, relatează AP.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cazul ei datează de şase ani, dar sentinţa vine într-un moment în care autorităţile încearcă să contracareze o mişcare pro-democraţie condusă de tineri, care a protestat împotriva monarhiei, cât şi împotriva guvernului.

Protestatarii au cerut reforme constituţionale care să limiteze puterea monarhului, scrie Mediafax.

Anchan a fost reţinută iniţial în închisoare în perioada 2015-2018 şi a negat acuzaţiile. Anchan a declarat presei locale că a pledat vinovată atunci când cazul său a fost transferat instanţei penale, în speranţa că instanţa va da dovadă de clemenţă. Ea a spus că a lucrat ca funcţionar public timp de 40 de ani şi a fost arestată cu un an înainte de pensionare.

În ultimele luni numărul de cazuri în care autorităţile au folosit legea ce protejează monarhia pentru a aduce acuzaţii s-a mărit considerabil.

Majoritatea cazurilor au fost îndreptate împotriva protestatrilor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button