fbpx

Noi reguli pentru turiști în Grecia. Ce se întâmplă cu toate persoanele care trec frontiera terestră elenă?

Grecia impune noi reguli pentru turiști. De pe 1 iulie, toate persoanele care traversează frontiera terestră vor fi testate la COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de reprezentați ai Ministerului de Externe de peste Prut. Responsabilii au precizat pentru jurnaliștii de la Digi24 că chiar și persoanele imunizate sau care au suportat COVID-19 vor fi supuse analizei.

Dacă rezultatul va fi pozitiv și pacientul este imunizat, acesta va fi izolat pentru șapte zile. În cazul persoanelor care nu sunt vaccinate, perioada de carantină obligatorie este de 10 zile în locații stabilite, sau la reședință dacă persoana are domiciliu în Grecia. După acest termen, testul PCR va fi repetat.

Măsura se va aplica tuturor turiștilor, indiferent de țara de origine, copii fiind testați de la 12 ani. Chiar și așa, celor care merg în Grecia cu avionul nu li se vor preleva probe.

În context, autoritățile de peste Prut recomandă turiștilor să evite deplasările în weekend, mai ales în prima parte a zilei de sâmbătă, pentru a evita aglomerația.

Amintim că, pe 28 iunie, Ministerul de Externe de la Chișinău anunța că moldovenii, posesori ai pașaportului biometric și a unui permis de ședere emis de către autoritățile unei țări din Uniunea Europeană, pot intra pe teritoriul Greciei, cu respectarea condițiilor de călătorie.

Articole asemănătoare

Back to top button