fbpx

Navalnîi ar putea primi trei ani şi jumătate de închisoare la întoarcerea în Rusia

Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, se află pe o listă naţională cu persoane căutate pentru că ar fi încălcat condiţiile unei pedepse de închisoare cu suspendare şi riscă să fie închis trei ani şi jumătate la întoarcerea în Rusia, a declarat joi unul dintre avocaţii săi, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Navalnîi a anunţat, miercuri, că intenţionează să revină în Rusia duminică, 17 ianuarie, pentru prima dată de când a fost otrăvit în luna august cu agentul neurotoxic Noviciok, deşi riscă să fie închis. Acesta a fost tratat în Germania şi a spus că s-a recuperat complet.

Kremlinul neagă implicarea în otrăvirea sa, a declarat că nu există dovezi că ar fi fost otrăvit şi a spus că este liber să se întoarcă în Rusia în orice moment.

Vadim Kobzev, unul dintre avocaţii lui Navalnîi, a declarat joi pentru că acesta a fost trecut pe o listă naţională cu persoane căutate deoarece serviciul penitenciar rus îl acuză că nu a raportat la sfârşitul anului trecut unde se află, el având de ispăşit o pedeapsă cu suspendare pentru delapidare.

În teorie, îl pot reţine imediat ce ajunge (în Rusia), dar iniţial doar 48 de ore”, a spus Kobzev, care a spus că se aşteaptă ca o instanţă să analizeze cazul la 29 ianuarie.

Instanța poate dispune ca pedeapsa cu suspendare să fie convertită şi să îi dea trei ani şi jumătate de închisoare”, a adăugat acesta.

Leonid Volkov, un aliat al lui Navalnîi, a declarat că acesta va deveni cel mai cunoscut deţinut politic din lume dacă va fi închis, asemănându-l cu Nelson Mandela, devenind un simbol al rezistenţei regimului de la Kremlin.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button