fbpx

Motivul pentru care oamenii de ştiinţă vor să trimită imagini cu oameni goi în spaţiu

Oamenii de ştiinţă vor să transmită un nou mesaj în spaţiul cosmic, inclusiv poze cu figuri umane nude, în speranţa de a ajunge pe mâna unor extratereştri, porniţi şi ei în căutare de viaţă inteligentă. O echipă care se numeşte Beacon in the Galaxy (BITG) îşi propune să trimită o transmisiune cu cod binar, folosind unde radio către galaxia Calea Lactee.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Noul mesaj ar urma să vizeze „zona cea mai probabilă din Calea Lactee care ar conţine viaţă inteligentă”, un grup de stele aflate la 6.500-19.500 de ani lumină de centrul galaxiei, scrie mediafax.ro.

Lucrarea echipei susţine că codul binar ar fi un cod universal de comunicare pentru toate civilizaţiile din univers, deoarece este „cea mai simplă formă matematică”.

Cum ar arăta un răspuns?

„Teoretic, un răspuns din partea unor forme de viaţă inteligentă ar include informaţii de bază despre chimia propriei biosfere, chiar dacă nu ar avea la bază carbonul, eventual o imagine a aspectului lor fizic. În acest scenariu, mesajul de întoarcere ar fi un analog direct cu BITG şi ar stabili un limbaj comun cu care să comunice, precum şi să furnizeze informaţii de bază, esenţiale pentru contactele viitoare, precum şi să răspundă la multe întrebări de interes principal”, au spus autorii.

Jonathan Jiang, un coautor al studiului şi un om de ştiinţă de la un laborator NASA , a raportat că oamenii de ştiinţă nu au niciun plan să trimită mesajul, şi a avertizat că „riscul ca alte forme de viaţă inteligentă să încerce să ne distrugă este mare”, a spus Jiang.

În secolul trecut, NASA a trimis sonde care au imagini cu oameni goi şi poziţia planetei noastre

Din 1977, sonda Voyager 1 a transportat un disc de aur în afara sistemului solar. Discul conţine sunete şi imagini menite să ilustreze diversitatea vieţii și culturii pe Pământ. Acesta conţine înregistrări audio cu salutări în 55 limbi, sunete din natură, dar şi din mediul urban, melodii compuse de Beethoven, Chuck Berry, Mozart, Igor Stravinsky, un mesaj din partea preşedintelui american Jimmy Carter, poze cu Taj Mahal, peisaje din natură sau din oraşe, fotografii cu alimente, animale, războaie, culturi şi familii.

În anii 1972-1973, sondele Pioneer 10 şi 11 au transportat fiecare câte o placă de aluminiu până la marginea Sistemului Solar.

Pe fiecare placă apar gravate diverse simboluri care prezintă nudurile unui om de sex masculin şi feminin, împreună cu mai multe simboluri care sunt concepute pentru a furniza informaţii despre Sistemul Solar.
Iniţiativa este interesantă, dar din păcate vor trece zeci de mii de ani, poate chiar mai mult până vor fi descoperite de vreo altă civilizaţie.

Sonda Voyager 1 va ajunge în sistemul solar Proxima Centauri peste 16.900 ani, Pioneer 11 va sosi în Alpha Centauri peste 18.500 ani, iar Voyager 2 va ajunge peste 20.000 de ani la aceeaşi destinaţie.
Pioneer 10 va ajunge în sistemul solar Ross 248 peste 33.800 ani.

Plăcile de aluminiu de pe sondele Pioneer se vor degrada în 8 milioane de ani din cauza eroziunii interstelare.

Peste 1 miliard de ani, Discul de Aur din sonda Voyager 1 se va degrada, iar informaţiile stocate vor fi indescifrabile.

Articole asemănătoare

Back to top button