fbpx

Moldoveni arestați la Paris. MAE denunță acțiunile menite „să afecteze imaginea” R. Moldova

Trei cetățeni ai Republicii Moldova au fost arestați la Paris pentru vandalism, fiind suspectați că au făcut graffiti-uri care reprezintă „sicriele soldaților francezi în Ucraina”, a anunțat publicația franceză bfmtv.com. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău, acțiunile „fac parte dintr-o strategie hibridă menită să afecteze imaginea internațională” a Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cinci graffiti-uri cu sicrie, însoțite de mesajul „Soldatul francez în Ucraina” au fost descoperite în arondismentul 7 din Paris, pe data de 7 iunie.

Potrivit sursei citate, suspecții au fost arestați: „Trei persoane de naționalitate moldovenească au fost reținute și plasate în arest. Ele sunt suspectate că sunt autorii graffiti-urilor cu sicriele din Paris, cu inscripția „Soldat francez în Ucraina””. În momentul reținerii, cei trei ar fi avut asupra lor vopsea, mănuși și șabloane.

MAE din R. Moldova a făcut câteva precizări legate de acest caz.

„Ne exprimăm regretul profund pentru acest incident și condamnăm cu fermitate acțiunile acestor cetățeni, care fac parte dintr-o strategie hibridă menită să afecteze imaginea internațională a țării noastre. Autoritățile din Chișinău sunt pe deplin dispuse să colaboreze cu partea franceză pentru a clarifica toate circumstanțele acestor fapte și pentru a atrage persoanele responsabile la răspundere”, se arată în comunicatul MAE.

Articole asemănătoare

Back to top button