fbpx

Moderna anunță că este necesară a treia doză de ser contra COVID-19. Eficiența preparatului scade în timp

Moderna anunță că eficiența serului său contra COVID-19 scade în timp. Compania afirmă că este nevoie de a treia doză pentru a asigura protecția optima împotriva maladiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Studii recente, realizate de companie, sugerează că vaccinul s-au înregistrat rate mai ridicate de infectare în rândul persoanelor vaccinate cu aproximativ 13 luni în urmă, comparativ cu cele vaccinate cu aproximativ opt luni în urmă. Cercetarea s-a realizat pe circa 14.000 de voluntari imunizați în perioada iulie – octombrie 2020.

Rezultatele indică 88 de cazuri de COVID-19 în rândul celor care au făcut cele două doze mai recent, în comparație cu 162 de cazuri în rândul celor vaccinați anul trecut, potrivit libertatea.ro, c referire la Reuters. Chiar și așa, în total, doar 19 cazuri de îmbolnăvire au fost critice.

Concluzia studiului este că sunt necesare doze de rapel. În același timp, o cercetare a Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA arată că vaccinul Moderna este 95% eficient în cazul variantei Delta, fiind urmat de Pfizer – 80% și Johnson&Johnson – 60%.  AstraZeneca nu fost inclus în studiu.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button