fbpx

Lukașenko acuză Ucraina că încearcă „să târască” NATO în război

Presedintele Belarus, Aleksandr Lukasenko, a acuzat joi Ucraina ca incearca „sa tarasca” cu orice pret NATO in conflictul armat cu Rusia, a transmis agentia oficiala BELTA, citat de StirileProTV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Toate agentiile fortelor de securitate remarca o crestere a numarului de provocari in apropierea frontierei de stat. Ucraina, sub orice pretext, incearca sa tarasca trupele statelor membre ale NATO in conflict”, a sustinut Lukasenko in cadrul unei reuniuni cu privire la situatia politico-militara din proximitatea Belarus.

In opinia sa, o dovada in acest sens o reprezinta caderea unei rachete pe teritoriul Poloniei, despre care initial Occidentul a crezut ca este de provenienta ruseasca, insa ulterior a exprimat opinia ca dispozitivul ar fi putut fi lansat de Ucraina si a cazut din greseala pe teritoriul polonez.

Lukasenko a insistat ca Belarusul „a reusit pana acum sa evite ca un adversar potential sa foloseasca forta militara impotriva tarii” sale.

Totusi, liderul autocrat de la Minsk a cerut agentiilor de aparare din Belarus sa continue sa monitorizeze constant orice indiciu privind o posibila „pregatire a unei agresiuni directe impotriva tarii noastre”.

Articole asemănătoare

Back to top button