fbpx

Lider politic de la Berlin: Germania trebuie să se înarmeze cât mai rapid

Un lider politic german a cerut ca industria de armament a tarii sa isi accelereze capacitatile de productie, data fiind lipsa de echipament pentru Bundeswehr (armata germana), transmite dpa, citat de StirileProTV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lars Klingbeil, co-lider al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la guvernare, a afirmat ca trebuie sa se renunte la ideea eronata ca exista o mare cantitate de echipament militar disponibila.

„Toate acestea trebuie sa fie produse”, a spus Klingbeil duminica seara la postul public ARD.

Daca industria de armament germana, care si-a redus tot mai mult capacitatile in ultimii ani, nu poate satisface cerintele, Bundeswehr va trebui sa se orienteze pentru achizitii spre alte tari.

„Este clar ca avem nevoie sa echipam Bundeswehr repede si bine, si ca trebuie sa lucram la aceasta cu toata viteza”, a spus Klingbeil, potrivit Agerpres.

Liderul social-democrat a subliniat ca, dupa invazia rusa in Ucraina declansata la 24 februarie, este necesar ca Bundeswehr sa procure ,,cu mare viteza” echipament modern.

Guvernul german a stabilit recent un obiectiv de a achizitiona munitii in valoare de 20 miliarde de euro, atat pentru dotarea armatei proprii, cat si pentru a fi trimise in Ucraina.

Problema este ca o mare parte din industria de armament germana si-a inchis unele linii de productie in ultimii ani din lipsa de comenzi.

Discutiile se vor axa pe modul in care industria isi poate extinde si accelera productia.

In februarie, cancelarul Olaf Scholz a anuntat o crestere masiva a bugetului de aparare, care sa depaseasca pragul de 2% din PIB, in contextul in care conflictul din Ucraina a obligat Berlinul sa isi regandeasca politica externa.

Articole asemănătoare

Back to top button