fbpx

Jurnalistul Roman Protasevici și iubita sa au fost transferați în arest la domiciliu: „Nimeni nu a renunțat la acuzații”

Jurnalistul Roman Protasevici și iubita sa, Sofia Sapega, au fost transferați în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru BBC de către rudele celor doi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sofia Sapega s-ar afla într-un apartament închiriat din Minsk, iar tatăl ei vitreg a evitat să spună dacă acuzațiile împotriva tinerei au fost retrase.

Roman Protasevici a fost plasat și el în arest la domiciliu, a declarat pentru BBC tatăl său Dmitri Protasevici

„Este dificil pentru mine să comentez acțiunile autorităților, care sunt obiectivele lor. Poate că este implicat într-un joc politic”, a spus tatăl lui.

Potrivit lui, acuzațiile împotriva lui Sapega și Protasevici nu au fost retrase. „Sunt încă sub controlul deplin al autorităților”, a adăugat Dmitri Protasevici.

Ministerul de interne din Belarus şi un comitet de anchetă nu au putut fi contactaţi pentru a comenta rapoartele. Ambasada Rusiei la Minsk a confirmat, totuşi, că Sapega a fost mutată într-un apartament şi este arestată la domiciliu.

Amintim că, pe 23 mai, Roman Protasevici și iubita sa, cetățeana rusă Sofia Sapega, au zburat de la Atena la Vilnius. Avionul a aterizat la Minsk, unde ambii au fost reținuți și plasați într-un centru de detenție preventivă.

Mai târziu, a devenit cunoscut faptul că rusoaica a fost suspectată de săvârșirea unor infracțiuni și acuzată într-un alt dosar penal.

În Belarus a fost inițiat un dosar penal împotriva lui Protasevici în mai multe articole, inclusiv organizarea de revolte în masă. El riscă până la 15 ani de închisoare.

Citește și:

„Totul are un sfârșit, inclusiv acest ghinion”. Sofia Sapega, iubita lui Roman Protasevici, despre experiența din închisoare

Articole asemănătoare

Back to top button