fbpx

Israelul promite să răspundă la un atac al Iranului

Israelul a declarat că va exista un răspuns la barajul de drone şi rachete lansat de Iran în weekend, în timp ce Marea Britanie şi SUA îndeamnă Tel Avivul să nu riposteze, pe fondul temerilor privind izbucnirea unui conflict mai amplu în Orientul Mijlociu, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Şeful armatei israeliene, generalul-locotenent Herzi Halevi, a declarat că Israelul încă îşi analizează paşii după ce Iranul a lansat un atac cu sute de drone, rachete balistice şi rachete de croazieră.

Dar el a declarat că atacul iranian de sâmbătă „va fi întâmpinat cu un răspuns”.

Atacul – în urma căruia SUA, Marea Britanie, Franţa şi Iordania au ajutat Tel Aviv-ul să doboare rachetele şi dronele lansate asupra Israelului – a stârnit îngrijorări semnificative cu privire la o escaladare a conflictului.

Premierul Rishi Sunak a declarat că „toate părţile trebuie să dea dovadă de reţinere” şi a dezvăluit că va vorbi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Ministrul de externe David Cameron declarase anterior pentru Sky News că Iranul şi-a arătat natura „malignă”, dar că atacul său a fost „un eşec aproape total”. Cameron a declarat că Marea Britanie „speră că nu va exista un răspuns de retorsiune” şi a îndemnat Israelul să dea dovadă de reţinere.

„Acesta este un moment în care trebuie să gândim cu capul, dar şi cu inima”, a spus fostul premier. „Să fim atât inteligenţi, cât şi duri”.

Articole asemănătoare

Back to top button