fbpx

Într-un oraș din Canada a nins cu soia. Explicația fenomenului

Locuitorii orașului Hamilton din Canada sunt obișnuiți să se trezească cu străzile și casele acoperite cu zăpadă. Mai puțin obișnuit a fost un incident recent, când oamenii au găsit totul acoperit cu coji de boabe de soia, relatează The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

La început, Adrienne Van Halem a crezut că autoritățile orașului au pulverizat din greșeală sare pe drum, pe trotuare și în curțile din cartierul ei, scrie digi24.ro.

„Dar când m-am uitat cu atenție, mi-am dat seama că nu era deloc sare. Erau coji albe care acopereau totul. A nins cu soia”, a povestit ea.

Femeia a distribuit imagini cu mașina ei acoperită cu coji de soia pe Reddit și pe grup de Facebook, unde oamenii au îndemnat-o să contacteze rapid autoritățile locale. Alții, însă, au spus că acest lucru nu este chiar o noutate în Hamilton, un oraș industrial aflat la o oră la sud-vest de Toronto.

„În copilărie, acolo zăpada era neagră, iar mașina era murdară. Când locuiești lângă o fabrică, trebuie să fii pregătit pentru astfel de lucruri”, a scris un utilizator.

Van Halem, care locuiește lângă o fabrică de procesare de soia operată de compania americană Bunge, a contactat compania pentru a vedea dacă au o explicație.

A doua zi, ea a primit un mesaj vocal care confirma faptul că cojile de soia au fost eliberate în aer din greșeală, din cauza unui filtru defect.

„Deși acest lucru nu a reprezentat niciun risc pentru sănătate sau de siguranță pentru vecini sau pentru angajați, înțelegem că reziduuriile a fost o problemă pentru vecinii noștri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bunge, Deb Seidel, pentru CBC News.

Van Halem spune că a primit un voucher pentru cel mai ieftin pachet al unei spălătorii auto din zonă.

„Apreciez gestul, pentru că mașina mea este încă murdară din cauza cojilor de soia. Și înțeleg că este una dintre realitățile locuirii într-o zonă semi-industrială”, a spus Van Halem.

Articole asemănătoare

Back to top button