fbpx

Google Maps primește o funcție nouă pentru mașinile electrice: Cum îți face viața mai ușoară

O actualizare Google Maps permite acum șoferilor de vehicule electrice să caute încărcătoare rapide atunci când planifică o călătorie departe de casă, scrie Playtech.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O versiune actualizată a Google Maps pentru Android și iPhone se lansează cu opțiunea de a căuta stații pentru vehicule electrice cu încărcătoare rapide, potrivit CNBC. Caută  „stație de încărcare” cu aplicația actualizată și apare o nouă opțiune care îi spune lui Google Maps să afișeze numai stații de încărcare rapidă, definite ca cele cu o putere de cel puțin 50 kW și să sorteze după tipul de conector de care ai nevoie pentru mașina ta. Actualizarea este disponibilă în toate țările în care sunt disponibile stații de încărcare pentru vehicule electrice, potrivit Google.

O altă caracteristică care a fost adăugată ca parte a unei alte actualizări recente permite utilizatorilor să adapteze planificarea rutei la vehiculul lor specific, indiferent dacă acesta este alimentat de un motor cu ardere internă sau electric. Dacă alegi să conduci un vehicul electric, nu numai că va lua în considerar cea mai eficientă și mai rapidă rută, ci ar trebui să ia în considerare și faptul că este posibil să ai nevoie să încărcați pe parcurs.

O funcție utilă

Planificatorul de rute Tesla este încă clasa de domeniu în ceea ce privește ușurința în utilizare și confortul, dar este minunat că alții aduc funcționalități similare tuturor șoferilor de mașini electrice. În prezent, A Better Route Planner este, fără îndoială, cea mai bună aplicație non-Tesla pentru planificarea unei călătorii într-o mașină electrică. Capacitatea de a găsi un încărcător disponibil este o componentă semnificativă a temutei „anxietate de autonomie” care îi face nervoși pe mulți nou-veniți în lumea mașinilor electrice. Orice lucru care reduce teama de vehicule electrice este într-adevăr o veste binevenită.

Există o altă caracteristică a Hărților Google actualizate despre care e bine să știi. Începând de săptămâna viitoare, o funcție numită „Căutare cu vizualizare live” îți va permite să utilizezi camera telefonului pentru a afla ce este în jur.

Când ții telefonul în sus, de exemplu, și atingi pictograma camerei în Maps, veți vedea repere, parcuri, hoteluri, restaurante, baruri, bănci și bancomate din apropiere. Vei vedea, de asemenea, informații precum cât de aglomerată este locația, dacă este deschisă, care este intervalul de preț și cum este evaluată de utilizatorii Google Maps. Funcția va fi lansată pentru prima dată în șase orașe mari – New York, Londra, Los Angeles, San Francisco, Tokyo și Paris.

Articole asemănătoare

Back to top button