fbpx

Google amenință să se retragă din Australia. Cum se explică decizia gigantului tehnologic?

Google amenință că va sista activitatea motorului său de căutare în Australia. Declarația vine după ce autoritățile locale intenționează să voteze o lege care să oblige compania să plătească producătorii de conținut.

Potrivit documentului care urmează să fie aprobat, Google, Facebook, dar și alte companii de tehnologie vor trebui să plătească pentru conținutul de știri, transmite Digi24, cu referire la BBC. Chiar dacă mai mulți giganți au spus că legea i-ar putea face să retragă unele servicii, Legislativul australian se pare că nu are de gând să se răzgândească, iar șeful Guvernului a declarat că „nu se va ceda în fața amenințărilor”,

Pe de altă parte, directorul Google Australia este de părerea că prevederile sunt „imposibile”. Potrivit lui, dacă vor fi votate, compania nu va putea „decât să retragă motorul de căutare din regiune”. Ca urmare, entitatea a fost acuzată de legiuitori de șantaj.

Conform sursei citate, știrile reprezintă doar 12,5% din totalul căutărilor pe Google în Australia. Totuși, parlamentarii consideră motorul de căutare un serviciu esențial și afirmă că dacă oamenii îl accesează pentru că vor să citească știri, compania trebuie să plătească instituțiilor de presă.

Pe de altă parte, este de menționat că Google a acceptat să plătească redacţiile şi site-urile de ştiri din Franţa pentru utilizarea conţinutului acestora. Alphabet Inc, compania mamă a Google, a încheiat un acord în acest sens cu autoritățile franceze după ce Consiliul Concurenţei a solicitat companiei americane taxe.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button