fbpx

Franţa a efectuat peste trei milioane de teste în săptămâna Crăciunului, un record în 7 zile

Franța a efectuat peste 3 milioane de teste în doar 7 zile, un record de la începutul pandemiei. Testările pentru depistarea cazurilor de COVID-19 s-au desfășurat în săptămâna Crăciunului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În perioada 21-27 decembrie în Franţa s-au făcut 3.024.000 de teste pentru diagnosticarea coronavirusului, cea mai mare cifră de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale, care au precizat că 42% dintre acestea erau teste antigen, transmite joi EFE, citată de Agerpres.

„Numărul testelor validate în timpul acelei săptămâni este cel mai mare de la începerea pandemiei”, a menţionat într-un comunicat Direcţia de Investigaţie, Studii, Evaluare şi Statistici (Drees).

Centrul Drees a mai menţionat că în ultimele două săptămâni numărul de teste antigen realizate în Franţa a fost de cinci ori mai mare. Între 1 martie şi 27 decembrie s-au realizat în Franţa peste 36 de milioane de teste, iar aproape 34 de milioane au fost teste PCR.

Franţa a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din Europa Occidentală, situându-se pe locul al cincilea în lista celor mai afectate ţări de pandemie din lume. O interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii va fi aplicată pe tot teritoriul ţării în intervalul 20:00 – 6:00 pe 31 decembrie, iar autorităţile au spus că numărul maxim de persoane permis la aceeaşi masă este de şase adulţi.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button