fbpx

foto | Un sat fantomă care a fost înghițit de natură: Atracție turistică pe o insulă din China

Ca o scenă desprinsă dintr-un basm, satul abandonat Houtouwan de pe Insula Shengshan, care face parte din arhipelagul Shengsi de pe coasta de est a Chinei, a devenit recent o senzație pe internet și o atracție turistică neobișnuită, scrie CNN, citat de digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Houtouwan a fost cândva un sat pescăresc prosper care avea o populație de 3.000 de locuitori în 1980. Însă, din cauza că este izolat de restul insulei și greu accesibil, satul a fost abandonat de locuitorii săi începând cu anii ’90.

Satul a fost declarat depopulat în 2002 în mod oficial și a fost inclus într-un sat învecinat. După zeci de ani în care au rămas abandonate, casele goale ale acestui sat de la marginea stâncilor cu vedere înspre ocean, unele dintre ele încă mobilate, au fost înghițite de o pătură de plante cățărătoare luxuriante.

Houtouwan a ajuns faimos în China în 2015 atunci când o serie de fotografii uimitoare cu satul părăsit au devenit virale.

În loc să sărbătorească popularitatea de care se bucura satul, oficialii arhipelagului Shengsi s-au temut de impactul pe care un val uriaș de turiști l-ar avea asupra localnicilor.

„Liniile noastre telefonice sunt blocate și primim mai mulți turiști în Houtouwan”, a declarat la acea vreme un oficial de pe Insula Shengshan. „Houtouwan nu a fost echipat pentru condițiile în care să îl deschidem pentru turiști. Îi rugăm pe vizitatori să îi păstreze liniștea pentru moment.”

Această prezentare necesită JavaScript.

90.000 de turiști au vizitat satul în 2021

Acum, însă, satul-fantomă este mai bine pregătit să primească turiști. După mai mult de doi ani de planificări, Houtouwan a implementat câteva măsuri noi pentru a controla și monetiza boomul turistic.

Autoritățile au construit o platformă de observație de unde se poate observa tot satul, iar vizitatorii pot să se plimbe printre casele abandonate din satul deluros. Faima satului a insuflat o viață nouă industriei turismului pe Insula Shengshan.

Potrivit publicațiilor locale, satul a primit vizita a 90.000 de turiști în 2021, ceea ce a adus venituri de 470.000 de dolari pentru insulă. Arhipelagul Shengsi, aflat la aproximativ 60 de kilometri de Shanghai, este singurul arhipelag declarat oficial o Zonă Pitorească Națională în China.

Având peste 400 de insulițe, arhipelagul este o destinație populară printre locuitorii Shanghaiului care vor să scape de aglomerația metropolei chineze.

Articole asemănătoare

Back to top button