fbpx

foto | Odesa a fost din nou atacată de ruși cu drone kamikaze

Rușii au atacat din nou Odesa cu drone kamikaze în cursul dimineții de duminică. Nu au fost înregistrate victime până în acest moment, informează Statul Major al armatei ucrainene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Odesa este din nou atacată cu drone kamikaze. Nu s-au înregistrat victime. Clădirea administrației din centrul orașului a fost lovită de trei ori. La ora 09.00 (ora locală) era în plină desfășurare o operațiune de salvare și stingere a incendiului”, a precizat Statul major al armatei ucrainene.

Ucrainenii spun că au reușit să doboare o dronă kamikaze. Kievul a postat o imagine cu un fragment al dronei pe care se vede inscripționat, în limba rusă, „Gerani-2” – numele sub care sunt cunoscute în armata rusă dronele kamikaze iraniene Shahed-136, scrie Digi24.

Rușii au lansat vineri, 23 septembrie, un atac cu drone kamikaze asupra Odesei. Forțele antiaeriene ucrainene au spus că au doborât cu acea ocazie 6 drone iraniene kamikaze Shahed-136 kamikaze.

Rusia a primit în luna august sute de drone iraniene. Confruntată cu sancțiuni economice și cu limitări ale lanțurilor sale de aprovizionare, Moscova s-a orientat tot mai mult către Iran ca partener și furnizor de arme.

Articole asemănătoare

Back to top button