fbpx

foto | Mii de pești verzi și cu burți umflate, găsiți pe plajele din Sri Lanka. Au branhiile pline de plastic

Dezastru ecologic în Sri Lanka după ce o navă încărcată cu substanțe chimice a ars în larg. Mii de pești morți cu burțile umflate și branhiile pline de plastic sunt depistați pe plaje.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deșeurile chimice au acoperit plajele. În același timp, comunitățile locale suferă, deoarece pescarii au rămas fără principalul lor mijloc de existență.

„Putem câștiga ceva doar dacă mergem pe mare. Altfel întreaga noastră familie va muri de foame”, spun oamenii. Și alte industrii conexe sunt afectate, deoarece în zonă se produc plase pentru pește, motoare, bărci, dar sunt angajați și oameni care trag corăbiile.

În același timp, conform activiștilor de mediu, circa 46 de substanțe periculoase au ajuns în ocean, transmite Digi24, citând BBC. Vietățile ajunse la mal aveau culoare verzuie, fapt care ar sugera ca s-au intoxicat.

Plasticul format după incendiu ar putea să se descompună timp de un mileniu. Printre cele mai periculoase substanțe chimice de la bordul navei se numără acidul azotic, dioxidul de sodiu, cuprul și plumbul.

Ecologiștii, însă, menționează că produse contaminate nu țin cont de normele geografice. Așadar, toxinele ar putea pluti departe de hotarele din Sri Lanka.

Foto: EPA

Articole asemănătoare

Back to top button