fbpx

foto | Cea mai bătrână persoană din lume a fost descoperită în Brazilia, la 121 ani. Femeia s-a născut în 1900

Oficiali din Brazilia cred că au identificat cea mai în vârstă persoană din lume. Este vorba despre o femeie de 121 de ani, care a fost tratată de curând de o echipă de medici acasă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Conform Daily Mail, descoperirea a fost făcută de curând, când o echipă de medici a mers la reședința din Bom Jesus da Lapa a femeii.

Potrivit certificatului de naștere, femeia s-a născut pe 16 iunie 1900, în satul Bom Jesus da Lapa. Din păcate, toți copiii ei au murit, iar acum trăiește alături de nepoata ei, Celia Gomes.

Aceasta a fost cea care a povestit că femeia a fost destul de activă până acum opt ani. Mai exact, ea gătea, spăla haine și mergea des la biserică.

„Știm că are o vârstă înaintată. Dar să știm că este cea mai bătrână persoană din lume? Chiar și noi suntem surprinși”, a spus Celia, cea care se ocupă de îngrijirea femii.

„Încă știe multe lucruri. Vorbește cu noi. Dar uneori uită cine e. Acum mai mult ca niciodată nu își amintește”, a spus Vitoria.

Foto: dailymail.co.uk

Totodată, Maria Gomes dos Reis are 13 strănepoți și șase stră-strănepoți, conform sursei citate.

Potrivit Guinness World Records, cea mai bătrână persoană din lume este călugărița franceză Lucile Randon, în vârstă de 118 ani.

Sora Andre s-a născut în Ales, în sudul Franței, la 11 februarie 1904, anul în care New York-ul inaugura prima stație de metrou, Turul Franței avusese loc pentru prima dată cu câteva luni înainte, iar Primul Război Mondial nici nu avusese încă loc.

Anul trecut, călugărița franceză a învins COVID-19 în ajunul împlinirii a 117 ani. Întrebată atunci dacă i-a fost frică de boală, ea a spus: „Nu, nu mi-a fost frică pentru că nu mi-a fost frică să mor. Mă bucur să fiu cu tine, dar mi-aș dori să fiu altundeva – să mă alătur fratelui meu mai mare și bunicului meu și bunicii mele”.

Articole asemănătoare

Back to top button