fbpx

foto | Care a fost ultima apariție publică a Prințului Philip, soțul reginei Elizabeta a II-a

Prințul Philip a avut ultima apariție publică la mijlocul lunii martie, când a fost externat dintr-un spital din centrul Londrei, după ce primise îngrijiri medicale timp de o lună. În imaginile surprinse atunci, soțul reginei Elisabeta a II-a părea părea vizibil afectat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După ce a ieșit din spital, Ducele de Edinbugh s-a retras la castelul Windsor, acolo unde a murit pe data de 9 aprilie. Prințul Philip avea 99 de ani, scrie digi24.ro.

A ajuns la spital pe data de 16 februarie, din cauza unei infecții. După câteva zile a fost mutat în alt spital, pentru o intervenție cardiacă. A fost externat pe data de 16 martie, atunci când a și fost văzut pentru ultima oară în public.

Din cauza vârstei înaintate, ducele de Edinburgh s-a retras din viața publică în ultimii ani, iar surse apropiate Palatului spuneau că prințul voia să petreacă în liniște aniversarea centenară de la vară.

Prinţul Philip s-a căsătorit cu prinţesa Elizabeth în anul 1947, cu cinci ani înaintea ca ea să devină regină. Philip este cel mai longeviv prinţ consort din istoria britanică.

Prinţul Philip şi regina Elizabeth a II-a au patru copii, opt nepoţi şi zece strănepoţi.

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei.

Foto: Profimedia
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button