fbpx

foto | 80 de milioane de dolari – recompensa oferită pentru capul lui Trump. Anunțul făcut de moderatorul unei emisiuni televizate iraniene

În timpul unei transmisiuni la televiziunea de stat a funeraliilor generalului Qasem Soleimani, moderatorul a făcut un apel către toți iranienii pentru strângerea a 80 de milioane de dolari, bani ce ar putea fi oferiți drept recompensă pentru capul lui Donald Trump – cel care a comandat asasinarea lui Soleimani, potrivit presei iraniene citate de msn.com.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În timpul înmormântării televizate a generalului Soleimani, moderatorul care a comentat evenimentul a spus că dacă fiecare iranian ar dona câte un dolar, s-ar strânge suma stabilită, din moment ce Iranul are 80 de milioane de locuitori.

„Cu sprijinul populației iraniene, dorim să strângem 80 de milioane de dolari, sumă ce reprezintă o recompensă pentru cel care se apropie de capul președintelui Trump”, așa a sunat unul dintre anunțurile difuzate de televiziune.

Totuși, potrivit presei arabe, Guvernul iranian nu a fixat nici o recompensă pentru uciderea președintelui american.

Menționăm că Soleimani a fost ucis vineri în timpul unui atac aerian american care ar fi fost comandat de Donald Trump. Atacul a dus ostilitățile de lungă durată dintre Washington și Teheran la un nivel îngrijorător, existând temeri legate de conflicte mai largi în Orientul Mijlociu.

Duminică, Abolfazl Aboutorabi, membru al Parlamentului iranian, a amenințat că va ataca inima politicii americane: „Putem să atacăm chiar Casa Albă, le putem răspunde pe pământul american”.

„Terorist în costum” – așa a fost numit președintele american de către membii Parlamentului la Teheran, după ce acesta a amenințat că va lovi 52 de ținte iraniene, în cazul în care Teheranul atacă americani sau bunuri americane.

Articole asemănătoare

Back to top button