fbpx

Fostul premier Boris Johnson a demisionat din funcţia de parlamentar

Boris Johnson şi-a anunţat demisia din funcţia de deputat, pe fondul investigaţiei despre petrecerile din timpul pandemiei, după ce a primit raportul Partygate, potrivit BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest raport a fost întocmit de Comisia pentru privilegii condusă de parlamentari, care a cercetat dacă fostul premier a indus în eroare Parlamentul, scrie Mediafax.

Boris Johnson a acuzat ancheta Camerei Comunelor că a încercat să îl „îndepărteze”.

Într-o declaraţie, el a spus: „Încă nu au prezentat nici cea mai mică dovadă că am indus în eroare Camera Comunelor cu bună ştiinţă sau din neglijenţă”.

În mărturiile depuse în faţa comisiei în martie, Johnson a recunoscut că a indus în eroare Parlamentul, dar a negat că a făcut-o intenţionat.

El a recunoscut că distanţarea socială nu a fost „perfectă” la adunările din Downing Street în timpul restricţiilor Covid. Dar a spus că au fost evenimente de lucru „esenţiale”, despre care a susţinut că au fost permise.

El a insistat că liniile directoare – aşa cum le-a înţeles el – au fost respectate în permanenţă.

În declaraţia sa emisă după ce a demisionat vineri seară, fostul prim-ministru a spus: „Nu am minţit şi cred că, în sinea sa, comisia ştie acest lucru”.

„Ei ştiu foarte bine că atunci când am vorbit în Camera Comunelor am spus ceea ce credeam sincer că este adevărat şi ceea ce fusesem instruit să spun, ca orice alt ministru”, a spus el.

Johnson a declarat că a corectat înregistrarea cât mai curând posibil şi a spus că membrii comisiei „ştiu asta”.

El a condamnat comisia şi a afirmat că „scopul său, de la început, a fost să mă găsească vinovat, indiferent de fapte”.

În declaraţia sa se spune că: „Este foarte trist să părăsesc Parlamentul – cel puţin pentru moment – dar, mai presus de toate, sunt nedumerit şi îngrozit că pot fi forţat să plec, în mod antidemocratic, de către o comisie prezidată şi condusă, de către [deputatul laburist] Harriet Harman, cu o asemenea părtinire evidentă”.

Articole asemănătoare

Back to top button