fbpx

Florida: Un adolescent a murit după ce a căzut din cel mai înalt turn de cădere liberă din lume, într-un parc de distracții

Un băiat de 14 ani a murit după ce a căzut dintr-un turn de cădere liberă deschis recent în parcul de distracții ICON Park din Florida. Tire Sampson, în vârstă de 14 ani, din Missouri, a căzut din turnul Orlando FreeFall, descris de operatorii săi drept cel mai înalt turn de cădere liberă din lume, anunță autoritățile, citate de CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În imaginile cu momentul incidentului care circulă pe rețelele de socializare, se observă cum o persoană cade de pe scaun după aproximativ cinci secunde de când vehiculul începe coborârea, scrie digi24.ro.

Tânărul a fost dus la spital, unde a murit din cauza rănilor suferite. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului.

FreeFall este un turn de cădere liberă, cu o înălțime de peste 130 de metri și care poate transporta 30 de oameni într-o singură cursă. Când vehiculul ajunge în vârf, acesta „se înclină la 30 de grade și se îndreptă spre pământ înainte de o cădere liberă cu peste 120 km/h”, se arată pe site-ul ICON Park.

Un oficial al companiei care operează cursa a declarat pentru CNN că tânărul a fost prins cu centura de siguranță înainte de începerea cursei.

„Da (a fost asigurat pe scaun). Asta este ceea ce știm în acest moment. Deci, din nou, efectuăm cursa ținând cont de toate măsurile de siguranță și totul este la locul său și de aceea facem o investigație”, a explicat John Stine, director de vânzări și marketing pentru Slingshot Group, care operează cursa.

FreeFall va fi închis până la încheierea anchetei, a declarat vineri dimineață purtătorul de cuvânt al Slingshot Group, Brooke Jones.

„Suntem cu inima zdrobită de incidentul care a luat viața unuia dintre vizitatorii noștri. Transmitem condoleanțe familiei și prietenilor săi. Cooperăm cu anchetatorii pentru a afla ce s-a întâmplat”, a spus Jones.

Articole asemănătoare

Back to top button