fbpx

Energoatom confirmă retragerea trupelor ruse de la Cernobîl

Compania nucleară ucraineană de stat Energoatom a anunţat joi că majoritatea trupelor ruse care au ocupat centrala nucleară dezafectată de la Cernobîl au părăsit zona şi se îndreaptă către graniţa cu Belarus, doar mici efective militare ruse fiind la ora actuală prezente în acea zonă, transmite Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Ocupanţii, care au capturat centrala nucleară Cernobîl şi alte facilităţi în zona de excludere, au pornit în două coloane către frontiera ucraineană cu Belarusul”, se arată într-o declaraţie emisă de Energoatom, notează Agerpres.

Compania ucraineană mai precizează că trupele ruse s-au retras de asemenea din localitatea învecinată Slavutîci, unde locuiesc angajaţii ucraineni ai centralei de la Cernobîl.

Un reprezentant al Departamentului american al Apărării a semnalat miercuri seară că trupele ruse începuseră să se retragă de la Cernobîl îndreptându-se către Belarus.

Vezi și: Au fost puși să sape tranșee în cea mai radioactivă zonă. Militarii ruși de la Cernobîl, duși la un spital din Belarus

Articole asemănătoare

Back to top button