fbpx

„Doctorul din avion” care ajuta călătorii să se deplaseze fără restricții. Rezultate false ale testelor COVID-19 se vând pe aeroporturile din Europa

Europol avertizează guvernele europene că mai multe documente și produse false au apărut în gările și pe aeroportului europene. Grupările comercializează teste negative la COVID-19, dar și produse contrafăcute precum măștile de protecție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, statelor Uniunii Europene li se recomandă să fie vigilente în acest sens, în special în contextul în care ar putea începe și comercializarea unor vaccinuri contrafăcute, cum s-a întâmplat bunăoară în China. Deocamdată, cazuri de vânzare a certificatelor false au fost raportate în Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie, iar un bărbat a fost arestat pe aeroportul Luton, fiind bănuit de infracțiune.

Anterior, în noiembrie 2020, șapte persoane cu vârste cuprinse între 29 și 52 de ani au fost reținute pe aeroportul Charles de Gaulle, transmite Digi24, cu referire la The Guardian. Acestea sunt acuzate că au vândut teste negative la COVID-19 pentru sume de 150-300 de euro.

Poliția spaniolă, de asemenea, a reținut o femeie care vindea online documentele medicale. După achitare, aceasta se angaja timp de 24 de ore să transmită certificatul cu rezultat negativ comanditarilor.

Cazuri similare s-au confirmat și în Regatul Țărilor de Jos. Acolo funcționau conturi de WhatsApp și Snapchat cu nume precum „Doctor în avion” și „Doctor digital”, care rezultate negative ale testelor PCR, cu semnături falsificate ale unor medici adevărați.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button