fbpx

Discurs halucinant din partea lui Putin: „În ciuda tragediei actuale, avem un mare respect pentru poporul ucrainean”

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia va stabiliza situația în cele patru regiuni ucrainene pe care le-a revendicat drept teritoriu propriu, o recunoaștere indirectă a provocărilor cu care se confruntă pentru a controla regiunile anexate. Într-un discurs cinic, susținut de Ziua Profesorului, Putin a spus că Rusia are „un mare respect pentru poporul ucrainean”, scrie Digi24, cu referire la Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Forțele ruse au suferit pierderi semnificative în două din cele patru regiuni începând de vineri, când Putin a semnat tratate pentru a le anexa la Rusia.

„Pornim de la faptul că situația se va stabiliza, vom putea dezvolta cu calm aceste teritorii”, a spus Putin, într-o declarație televizată.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că cele patru regiuni se confruntă cu un proces intens de adaptare și că va fi dificil.

În urma câștigurilor ucrainene din ultimele câteva săptămâni, Rusia nu controlează pe deplin niciuna dintre cele patru regiuni. În două dintre ele, încă nu a definit granițele teritoriului pe care îl revendică.

Vorbind la o ceremonie de premiere pentru profesori, Putin a mai spus că are un mare respect pentru poporul ucrainean.

„Întotdeauna, și chiar și astăzi, în ciuda tragediei actuale, avem un mare respect pentru poporul ucrainean, cultura, limba, literatura ucraineană și așa mai departe”, a spus el.

Zeci de mii de oameni au fost uciși și milioane de ucraineni și-au părăsit casele și țara de când Putin a ordonat invazia rusă în Ucraina pe 24 februarie.

Articole asemănătoare

Back to top button