fbpx

De pe 13 septembrie în bănci. România a decis cum va fi organizat procesul educațional

Elevii din România revin la școală în format fizic, de pe 13 septembrie. Premierul Florin Cîțu a declarat vineri că își dorește organizarea festivităților „cât mai aproape de normalitate”, dar și revenirea copiilor la școală în format fizic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ministrului Educației din România, Sorin Cîmpeanu, masca va fi o măsură de siguranță obligatorie în cadrul evenimentelor de începere a noului an școlar, iar festivitățile nu vor trebui să dureze mai mult de o oră și jumătate, scrie digi24.ro.

„Am avut două lucruri pe care le-am spus și rămân ferm pe acestea. Vreau ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie. Anul trecut prin multe, am învățat mult, dar nu aveam vaccin. E important pentru mine, după discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii asupra impactului de anul trecut asupra elevilor, de aceea nu aș vrea să mai trecem prin acea situație și vom face tot ceea ce e posibil ca anul școlar să rămână cu prezență fizică”, a afirmat Florin Cîțu.

De asemenea, premierul a insistat pe vaccinarea sau testarea angajaților, inclusiv din sistemul de învățământ.

„Eu mi-a exprimat ca de fiecare dată opinia că nu doar personalul din sistemul medical, dar și cel din învățământ, din MAI, MApN și sistemul public trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze. Nu putem să mergem mai departe așa cum am mers până acum”, a declarat Florin Cîțu.

La rândul lui, Sorin Cîmpeanu a declarat că festivitățile de deschidere s-ar putea organiza în exterior, dar masca va fi obligatorie, iar durata va fi limitată la o oră-o oră și jumătate.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button