fbpx

Cutremur cu magnitudinea 6,2 înregistrat vineri, în Japonia

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a avut loc vineri seara în larg, în estul Japoniei, în apropiere de Tokyo, unde a fost resimţit, însă nu a declanşat o alertă de tsunami, anunţă Agenţia Meteorologică japoneză (JMA).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cutremurul a fost înregistrat vineri seara, la ora locală 19.03 (13.03, ora României), la o adâncime de 50 de kilometri, în apele Oceanului Pacific, în largul departamentului Chiba (est), potrivit JMA, scrie Digi24.

„Am avut impresia că eram pe un vapor care plutea pe apă, o balansare laterală care a durat peste 30 de secunde”, a declarat un prezentator al televiziunii naţonale NHK, la Chiba, unde cutremurul a fost resimţit puternic.

Imobile au fost zguduite şi la Tokyo, însă nu s-a detectat vreo anomalie la centralele nucleare din regiune, anunţă Autoritatea nucleară japoneză.

Cu câteva momente înainte de locuitorii capitalei să resimtă seismul, sistemul japonez de aleră prealabilă de cutremur le-a recomandat posturilor de televiziune să semnaleze un cutremur potenţial important.

La începutul lui mai, un seism de magnitudinea 6,3 a avut loc în regiunea Ishikawa (centru), soldat cu 49 de răniţi.

Japonia este bântuită în continuare de puternicul cutremur de magnitudinea 9, în largul nord-estului arhipelagului, la 11 martie 2011, care a declanşat un tsunami soldat cu 18.500 de morţi şi dispăruţi.

Acest tsunami a provocat fuziunea a trei reactoare nucleare, la Centrala Nucleară Fukushima, cea mai gravă catastrofă postbelică în Japonia şi cel mai grav accident nuclear de la cel din Cernobîl, în Ucraina, în 1986.

Cutremure au loc frevent în Japonia, care se află pe Centrua de Foc a Pacificului, un arc de activitate seismică intensă în Asia de Sud-Est şi bazinul Oceanului Pacific.

Japonia aplică reguli de construcţie foarte stricte, cu scopul de a se asigura că clădirile rezistă unor seisme puternice.

Articole asemănătoare

Back to top button