fbpx

Cu sistemul sanitar copleşit, Cehia cere altor ţări să-i preia pacienţi

Republica Cehă a cerut vineri Germaniei, Elveţiei şi Poloniei să preia zeci de pacienţi COVID-19, întrucât în spitalele sale situaţia a ajuns într-un punct critic, relatează Reuters, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Numărul mare al noilor pacienţi infectaţi a sporit presiunea asupra sistemului sanitar, iar numărul pacienţilor care necesită spitalizare creşte”, explică Ministerul ceh al Sănătăţii.

Vineri dimineaţă erau spitalizaţi 8153 de pacienţi COVID-19, dintre care 1735 la ATI. Pe ansamblul Cehiei, 13% din capacitatea de la ATI este liberă, iar în capitala Praga, numai 5%. „În unele regiuni spitalele şi-au epuizat capacitatea şi nu mai pot oferi îngrijiri adecvate sau să primească noi pacienţi”, a declarat ministrul ceh al Sănătăţii, Jan Blatny.

Cehii care intră în carantină vor primi bani de la stat. Suma încasată zilnic

Cehia a decis să introducă un bonus de carantină, în cadrul măsurilor destinate combaterii pandemiei de coronavirus.

Persoanele care sunt în carantină din cauza COVID-19 vor primi un bonus de până la 370 de coroane (14 euro) pe zi, conform unui act normativ semnat vineri de preşedintele Cehiei, Milos Zeman.

România a trimis în Slovacia 5 medici şi 9 asistenţi medicali după solicitarea de asistenţă lansată de autorităţile din Bratislav

O echipă compusă din cinci medici şi nouă asistenţi medicali ajută autorităţile medicale de la Bratislava. Echipa medicală este însoţită de doi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

„România răspunde solicitării de asistenţă internaţională lansată de autorităţile din Slovacia. Acest răspuns exprimă soluţia concretă a solidarităţii Uniunii Europene faţă de statele membre.

Misiunea este prevăzută să dureze 21 de zile.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button