fbpx

Coreea de Sud menține interdicția asupra tatuajelor. 50.000 de specialiști în domeniu riscă urmăriri penale

Curtea Constituţională de la Seul a menţinut joi interdicţia tatuajelor, Coreea de Sud fiind singura ţară dezvoltată care permite doar cadrelor medicale să efectueze această procedură.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Artiştii tatuatori au luat în derâdere această decizie, numind-o înapoiată şi lipsită de înţelegere culturală.

În ciuda interdicţiei vechi de zeci de ani, Coreea de Sud are aproape 50.000 de artişti tatuatori, care riscă intervenţii ale poliţiei şi urmăriri penale pentru că îşi practică meseria, scrie Reuters.

Încălcarea interdicţiei se pedepseşte cu amenzi de până la 50 de milioane de woni (41.300 de dolari) şi pedepse cu închisoarea, de obicei de doi ani, deşi legea prevede până la închisoare pe viaţă. Asociaţiile de tatuatori au iniţiat o serie de acţiuni în instanţă începând din 2017, contestând legea, spunând că aceasta încalcă libertatea lor de exprimare şi dreptul de a exercita o ocupaţie.

Printr-un vot de 5 la 4, Curtea Constituţională a decis joi că legea este constituţională. Aceasta a respins procesele, afirmând că tatuarea aduce potenţiale efecte secundare şi probleme de sănătate.

Un sindicat format din 650 de artişti tatuatori a emis o declaraţie prin care a condamnat decizia, numind-o „retrogradă” şi „nu valorează niciun ban”. În timp ce tatuajele sunt de obicei acoperite la televizor, multe celebrităţi coreene, inclusiv membri ai formaţiilor K-pop, le-au afişat pe reţelele de socializare.

Articole asemănătoare

Back to top button