fbpx

Cheaguri de sânge s-ar forma și după vaccinarea cu Johnson&Johnson. EMA investighează cazurile

Cheaguri de sânge s-ar forma și după vaccinarea contra COVID-19 cu Johnson & Johnson. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) examinează patru episoade de acest gen.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut vineri de instituția europeană, relatează libertatea.ro, citând Reuters. De menționat este și faptul că unul dintre presupuse cazuri ar fi fost fatal.

Amintim că anterior, EMA s-a expus asupra unei probleme similare la vaccinul produs de AstraZeneca. Atunci, Agenția a constatat că apariția cheagurilor de sânge reprezintă un efect advers foarte rar după administrarea serului și a emis mai multe recomandări pentru persoanele imunizate.

Actualmente, concomitente cu reacțiile la Johnson & Johnson, EMA investighează și un nou posibil efect secundar al vaccinului de la AstraZeneca. Este vorba despre sângerări, fiind semnalate cinci cazuri de acest gen.

Pe de altă parte, specialiștii sunt de părerea că beneficiile preparatului depășesc riscurile. Bunăoară, la 34 de milioane de doze administrate în Uniunea Europeană sunt raportate 39 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button