fbpx

Ce faci după o ceartă cu iubita? Un bărbat a ales să distrugă obiecte de artă de 5 milioane de dolari aflate într-un muzeu

Un tânăr de 21 de ani a distrus artefacte grecești antice în valoare de 5 milioane de dolari în Muzeul de Artă din Dallas, după ce s-a certat cu iubita lui, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Brian Hernandez a fost reținut de agenții de securitate, după ce ar fi intrat în muzeu și a început să spargă obiectele de artă. Bărbatul a distrus ușa din sticlă a muzeului cu un scaun metalic, în jurul orei 21.40, potrivit The Independent.

Poliția a analizat imaginile de pe camerele de supraveghere care îl arată pe Hernandez spărgând cu un scaun două vitrine și distrugând mai multe piese de artă antică, inclusiv două vase în valoare de 5 milioane de dolari.

El le-a spus polițiștilor că a distrus muzeul pentru că era „supărat pe fata lui”.

Pe lângă artefactele grecești vechi de 2.500 de ani pe care le-a spart, poliția a mai spus că a degradat și o piesă de artă contemporană a nativilor americani evaluată la 10.000 de dolari și o ceașcă grecească din 540 î.Hr., evaluată la 100.000 de dolari.

După ce a spulberat vitrinele cu obiectele de artă, tânărul a mai spart un telefon, un computer și o bancă aflate în interiorul muzeului.

Primele estimări ale prejudiciului provocat se situează în jurul sumei de 5.153.000 de dolari, însă directorul muzeului, Agustin Arteaga, a declarat că lucrează cu asiguratorii pentru a determina cu exactitate pagubele, menționând că estimarea finală ar putea fi diferită.

Paznicii l-au prins pe Hernandez la etajul muzeului, fiind alertați de declanșarea alarmei.

Când l-au întrebat ce face în muzeu, el le-a spus gardienilor că „s-a supărat pe fata lui, așa că a intrat și a început să distrugă”, se precizează într-un raport al poliției.

Articole asemănătoare

Back to top button